In het onderzoek naar de vernielingen bij het Alkmaarse café De Overkant op het Scharlo hoopt de politie dat omwonenden de daders mogelijk hebben herkend. Zaterdagavond brak een groep hooligans een AZ-café af. Door de zwarte kleding en gezichtsbedekking zijn de mannen moeilijk te identificeren. Er is nog niemand opgepakt. Daarom wil de politie in contact komen met mensen die mogelijk iets hebben meegekregen die avond: ramen werden rond 20:00 uur ingegooid met meubilair en fietsen.

Voor die massale aanval parkeerden de hooligans hun auto's in de wijk achter het café. Dit blijkt uit het eerste onderzoek op basis van getuigenverklaringen. Het gaat om de Zocherstraat en de Krelagestraat, achter het gebouw waar het Regionaal Archief Alkmaar gehuisvest zit. Verder laat de politie weten dat videobeelden van het incident op dit moment worden geanalyseerd.

Vermoedens zijn dat de hooligans uit Rotterdam kwamen: op verschillende sociale media wordt de harde kern van Feyenoord in verband gebracht met de aanval. Ook de politie heeft inmiddels wat connecties gevonden met 'voetbalgeweld', maar benadrukt dat het onderzoek nog in de beginfase zit. Getuigen kunnen zich (ook anoniem) hier melden. De eigenaar van de getroffen kroeg doet aangifte en krijgt slachtofferhulp aangeboden.
Pin It
Bekeken: 4553x