Een hond in de camera laten kijken is nog een hele klus, blijkt zondagmiddag tijdens de fotoshoot van Soof. De Chinese Naakthond, met haar, is verkozen tot de leukste hond van de provincie. De foto's zullen overal in de provincie te zien zijn om zo de aanlijningsplicht tijdens het broedseizoen te promoten.

De campagne komt uit de koker van boswachter Samuelle van Deutekom. "Op deze positieve manier willen we aan de hondeneigenaren meegeven dat ze de honden aan de lijn moeten doen, zeker tijdens het broedseizoen", vertelt ze tegen mediapartner NH Nieuws. "Als een vogel aan het broeden is en ze ruikt de hele tijd honden voorbijkomen dan gaat ze een andere plek zoeken." Door honden aan de lijn te houden voorkom je dit.

Voor baasje Yara was het een verrassing dat haar Soof als winnaar uit de bus kwam. "We hadden haar voor de grap opgegeven", zegt ze. Maar een vermoeden waarom Soof won, heeft ze wel. "Het is een Chinese Naakthond, met haar. Dat heet een powderpuff." Ook Samuelle heeft een vermoeden waarom Soof heeft gewonnen. "Die oren doen het 'm."

Vorige week kon iedereen stemmen op de leukste hond uit de top tien. Staatsbosbeheer maakte een voorselectie van de bijna duizend inzendingen, waarbij ze onder andere filterden op foto's in de natuur waarbij de honden aangelijnd waren.

Vorig jaar begon Van Deutekom met deze campagne, maar bleef het beperkt tot honden uit Schoorl. Dit jaar mochten alle honden uit Noord-Holland meedoen. Of volgend jaar een verkiezing voor alle Nederlandse honden gehouden gaat worden is afwachten.
Pin It