Tijdens het NK Jiu-Jitsu in Dordrecht hebben de budoka’s van Randers Budosporten negen podiumplaatsen weten te bemachtigen. Op het onderdeel 'Fighting' - een mix van karate, staand judo en grondjudo - speelde de onervarenheid nog parten en ging het goud aan de neuzen van de Randers-leden voorbij. Maar bij het wel bekende onderdeel 'Ne-waza', het grondgevecht, werd revanche genomen.

Bij 'Fighting' kwamen Esta van Leeuwen, Helenà van Oogen en Rosalie van Oogen nét nog wat ervaring tekort voor de titels. Podiumplekken werden er wel behaald. Helenà won het zilver bij de dames -18 jaar / -57 kg en Esta pakte het brons. Rosalie pakte het zilver bij de dames -16 jaar.

Op het tweede onderdeel kon de Alkmaarse club vier nationale kampioenen verwelkomen. Helena nam revanche op de winnares van de Fighting-finale met meerdere mooie passeeracties. Ook Rosalie eindigde nu wel op het hoogste podium. Zij wist haar partijen te winnen met armklemmen. Haar tweelingzus Suzanna bleek de armklemmen ook machtig te zijn en pakte een zilveren medaille.

Esmee Kroon pakte het goud met overwinningen met haar handelsmerk: de sode-guruma-jime, een verwurging waarbij je in je eigen mouw pakt. In de judowereld rijgt de 18-jarige Kroon al jaren de overwinningen aaneen met deze techniek. Nu heeft de jiu-jitsuwereld kennis gemaakt met de specialiteit waar ook trainster Linda Klaver goud mee won. Naast de score met een verwurging wist zij ook nog een tegenstandster met een armklem tot overgave te dwingen.

Tot slot was er nog zilver voor Maxx Bruin. Met een mooie sankaku plaatste hij zich voor de finale, waarin hij het na een spannende strijd van zes minuten op punten moest afleggen tegen de zeer ervaren Braziliaanse jiu-jitsuka Vincent Blom.
Pin It