De inschrijving voor de 8e Alkmaar City Run by night is geopend. Het 'gezelligste hardloopevenement van de regio' wordt door Le Champion georganiseerd op woensdagavond 25 mei, de avond voor Hemelvaartsdag en zoals gewoonlijk kan er weer 5 of 10 kilometer worden gelopen, individueel of met een businessteam. Vanzelfsprekend zijn er ook weer Kidsruns. Diezelfde avond is ook traditioneel Swinging Night.

De binnenstad van Alkmaar wordt op 25 mei eindelijk weer omgetoverd tot een hardloopparadijs. De start en de finish zijn op het Kerkplein. Langs de routes hangen allerlei versieringen en lichtjes, en er zijn weer meerdere muzikale artiesten te zien en te horen voor extra sfeer te geven en om de lopers vleugels te geven. De lopers passeren ook de horecapleinen en diverse β€˜cheering zones’. Wie daarna nog fut heeft kan nafeesten met Swinging Night.

De 5 en 10 km City Run zijn begrensd op bij elkaar 10.000 deelnemers. Verder is er de Rollebol Kidsrun voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Deelnemers van 4, 5 en 6 jaar lopen 0,8 km en die van 10, 11 en 12 jaar 1,6 km. Voor de kids in de leeftijden ertussen is er zowel een 0,8 km als een 1,6 km run.

Deelnemers kunnen bij inschrijving vrijwillig een donatie doen voor het Jeugdfonds Sport Alkmaar. Deze stichting verleent steun aan minima met kinderen van 4 tot en met 17 jaar, bijvoorbeeld door het lidmaatschap van een sportclub te betalen.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op alkmaarcityrun.nl.
Pin It