Na twee jaren zonder echte Alkmaarse Avond4daagse is het evenement dit jaar weer terug op de kalender, en wel van maandag 16 tot en met donderdag 19 mei. Dankzij de vele samenwerkingspartners en het hoofdsponsorschap van SKOA en Kiddies wordt weer flink uitgepakt, inclusief grote finish nabij het centrum. De inschrijving start in maart.

Dat er in 2020 en 2021 geen ‘echte’ Avond4daagse georganiseerd kon worden was een fikse tegenvaller voor Alkmaar Sport, die de organisatie net van wandelvereniging De Jeep had overgenomen. Gelukkig wist het sportbureau met SKOA en Kiddies veel inwoners te motiveren mee te doen aan de 'Home Edition'. Coördinator Mirjam van der Welle: "Hoewel veel mensen bewogen hebben, misten wij de sfeer die de echte Avond4daagse met zich meebrengt. Dat we dit jaar dus weer alle mensen gezamenlijk mogen begeleiden, ontvangen en huldigen is iets waar we heel erg naar uitkijken."

Alkmaar Sport organiseert tijdens de vierdaagse ook vierdaags wandelprogramma voor bewoners van verzorgingstehuizen, in samenwerking met de sportregisseurs in de diverse wijken. De eerste drie dagen kan bovendien op een tweede punt gestart worden voor spreiding van de deelnemers aan de 5 en 10 km.

De scholen worden als vanouds betrokken en leerlingen worden ook door de school zelf gemotiveerd om mee te lopen. “Partners als JOGG Alkmaar en Stichting Sport-Z zijn betrokken om gezondheids- en sociale componenten toe te voegen aan het geheel', legt Mirjam uit. "En dankzij de samenwerking met SKOA en Kiddies organiseren we dit jaar voor het eerst een peuterloop tijdens de finishavond. De peutertjes ervaren zo alvast hoe het is om met zoveel gezelligheid en sfeer over de finish te komen en een medaille te behalen, wat hen hopelijk motiveert over een paar jaar óók vier avonden mee te lopen."

Meer informatie en vanaf maart aanmelden via alkmaarsport.nl.
Pin It