Dinsdag 15 maart wordt de 21ste Van Foreest Publiekslezing gehouden, traditioneel in de Grote Kerk Alkmaar. Het woord is deze keer gegund aan Richard van Hooijdonk. Hij is een futurist, trendwatcher en weet veel over opkomst van nieuwe technologieรซn. Het Regionaal Jeugdorkest Artiance en stadsorganist Pieter van Dijk verzorgen de muzikale omlijsting.

De Van Foreest Publiekslezing is een initiatief van de Noordwest Ziekenhuisgroep, gemeente Alkmaar en Hogeschool Inholland Alkmaar. Richard van Hooijdonk gaat tijdens zijn lezing in op de toekomst van de gezondheidszorg in het land. Hij speculeert over digitale zorgverlening en intelligente e-health toepassingen zoals hersenchips, chirurgie met behulp van robots, digitalisering en cybercrime. Van Hooijdonk gaat ook in op veranderingen in het Nederlandse zorgsysteem. Om over de toekomst mee te kunnen praten heeft de futurist zelf chips in zijn lichaam laten injecteren die verschillende taken voor hem uitvoeren.

De lezing start om 20:00 uur en de inloop is vanaf 19:30 uur. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn vanaf maandag 28 februari te bestellen via grotekerk-alkmaar.nl.
Pin It