De Alkmaarse judobroers Yannick en Dylan van der Kolk hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de wereldcup in Warschau, Polen. Na twee weken geleden zilver te hebben gewonnen in Sarajevo, belandde Yannick deze keer naast het podium in de klasse -73 kg. Zijn jongere broer strandde na twee overwinningen in de klasse -66 kg.

Als geplaatste judoka kon Yannick de eerste ronde overslaan. Daarna versloeg hij achtereenvolgens Tom Moritz uit Duitsland en Daniel Segado Fernandez uit Spanje met een ippon (vol punt). In de kwartfinale trof hij de Pool Wiktor Mrowczynski. Met allebei twee straffen begonnen ze aan de verlenging, waarin iedere score of straf direct het einde betekent. Daarin kreeg Yannick volgens het eigen kamp een "dubieuze" derde straf, vanwege het niet reglementair losmaken van zijn pakking. "De Pool kreeg dus zijn thuisvoordeel, waar hij wel later kampioen werd". Daarna verloor Yannick ook de herkansing om nog kans te maken op het brons.

In een gewichtsklasse lichter wist broertje Dylan op zijn tweede  senioren Worldcup zijn eerste twee partijen te winnen. Eerst stuurde hij Georgios Balarjishvili uit Cyprus van de mat en daarna Bartlomiej Garbacik uit Polen. In de derde ronde bleek Reda Seddouki uit Frankrijk een maatje te groot.
Pin It