De rechtbank heeft een Alkmaarder veroordeeld tot 150 dagen jeugddetentie, waarvan 47 dagen voorwaardelijk, en een schadevergoeding. De straf valt iets lager uit; de officier van justitie eiste 180 dagen, waarvan 77 voorwaardelijk.

De 19-jarige man uit Alkmaar kreeg de straf opgelegd omdat hij op 24 juli 2021 een straatroof pleegde. Het is die nacht rond 02.15 uur wanneer het slachtoffer vanaf station Alkmaar naar huis fietst. Een scooterrijder komt op hem af rijden. Even denkt het slachtoffer dat de scooterrijder hem aan wil rijden, maar die begint rondjes om hem te rijden. Het slachtoffer voelt zich bedreigd en probeert weg te rennen. De scooterrijder komt al snel achter hem aan, bedreigt het slachtoffer en berooft hem van zijn persoonlijke spullen: een telefoon, rugzak en contant geld. Na ‘inspectie’ van de buit gaat de man ervandoor en laat het slachtoffer achter.

De 19-jarige man kon op basis van het signalement en de locatiegegevens op de telefoon worden aangehouden in een woning aan de Vincent van Goghlaan. De persoonlijke bezittingen van het slachtoffer werden daar ook gevonden. De rechtbank noemt de straatroof in Alkmaar een ‘zeer ernstig feit’. Naast de gevangenisstraf wordt ook een schadevergoeding van ruim 650 euro opgelegd.
Pin It
Bekeken: 3029x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/