Karatevereniging Funakoshi organiseert zondag 6 maart vanaf 13.00 uur trainingen in de gymzaal aan de Slochterwaard in Alkmaar. De opbrengst gaat naar meerdere initiatieven om de Oekraïense bevolking te helpen, waaronder Giro 555.

''Ik doe al vijftig jaar karate. In die periode heb ik vaak contact met sporters uit Oekraïne. Ik krijg berichten binnen van hoe de situatie daar is en voel me verbonden met de mensen.'' Zegt Johan Doesburg. ''Dat geeft me het gevoel dat wij als Nederland wat moeten doen. Elk initiatief is welkom.''

De benefietmiddag is van 13:00 tot 17:00 uur verdeeld in vier uren. Het eerste uur is gereserveerd voor kinderen van zes tot en met negen jaar. Het tweede uur is de karatemat beschikbaar voor jeugd van tien tot vijftien jaar. Kinderen leren onder andere hoe ze een plank doorslaan. Vervolgens kunnen mensen vanaf 15 jaar tijdens een open training in het derde uur hun vaardigheden verbeteren. Je kan ook aan de training deelnemen zonder karate achtergrond. Het vierde en laatste uur is een training op bruine en zwarte band niveau.

Deelname aan de middag kost vijf euro. Ook niet-leden zijn welkom. Het thuishonk van de karatevereniging is de gymzaal aan de Slochterwaard 183 in Alkmaar.
Pin It
Bekeken: 1949x
https://ee.itk.ac.id/data/