De nieuwbouw van Campus De Hoef in Alkmaar is vrijdagochtend officieel van start gegaan. De eer was aan wethouder Elly Konijn en aannemer Niek Bolten om het bouwbord te onthullen voor de toekomstige SOED, oftewel 'Scholen onder één dak'. Voorafgaand werd door kinderburgemeester Livia Balder een tijdcapsule ingegraven samen met kinderen van de scholen.

De campus aan de Judith Leysterstraat zal onderdak gaan bieden aan de basisscholen De Driemaster en Nicolaas Beets, Voorziening De Trimaran, de Burgemeester de Wildeschool, SKOA Kinderopvang, Kiddies Peuterschool en ook Alkmaar Sport.

Eigenlijk moest de bouwstart al een half jaar eerder plaatsvinden. Omwonenden maakten bezwaar, vooral tegen het formaat en de plek van het gebouw. Maar ze zouden al tevreden als het pand een kwartslag werd gedraaid, dan zou er voldoende open ruimte zijn tot hun woningen. Dat wilde de gemeente niet. De bewoners voelden zich onvoldoende gehoord en de Bezwaarkamer gaf hen gelijk, waardoor een deel van het besluitproces opnieuw moest. Veel leverde dat alleen niet op. Het pand wordt een klein stukje verder van de straat gebouwd. (foto: Katinka Kerssens)
Pin It
Bekeken: 5454x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/