Het mannenteam van de Alkmaarse Rugby Club kampt dit seizoen nog wel eens met een spelerstekort en tijdens de eerste wedstrijd in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord was dat weer het geval. Castricum 3 is al een pittige kluif zonder één speler tekort, en in de tweede helft viel nog eens een tweede uit met zware kramp. De uitslag werd 59-24.

De Alkmaarders werden overrompeld en stond na een kwart van de speeltijd al met 28-0 achter. Langzaamaan kregen ze vat op het spel en kon het de Castricumse aanvallen ontregelen. Kort voor het eind werd dan eindelijk gescoord. Tijn Karels brak tijdens een aanval door en sprintte naar de achterlijn voor 28-5, waarna aanvoerder Pieter van Duijn de bonustrap op de palen (conversie) verzilverde voor twee punten extra.

De tweede helft verliep min of meer op dezelfde wijze. Castricum scoorde twee try's voordat Alkmaar terugsloeg. In een serie goede aanvallen was het uiteindelijk prop Rishi Mooij die met brute kracht door de verdediging beukte voor 42-12. Pieter van Duijn trapte deze keer echter naast. Daarna was er juist een meevaller. Terwijl Cas Driede aanviel wist winger Joey Zwaan de bal te onderscheppen en na een lange sprint tussen de palen scoren. De conversie van direct voor de palen was goed te doen voor Kees van Rems en zo werd het 42-19.

Richting het einde eiste het gebrek aan verse spelers zijn tol. Joey Zwaan liep zware kramp op tijdens een enorme sprint en kon niet verder spelen. De thuisploeg profiteerde door 49-19 te scoren, maar daarna was het prompt Alkmaar die weer scoorde. Flanker Jesse Hofman bereikte de achterlijn aan de zijkant voor 5 punten, al was de hoek voor de bonustrap daardoor wel te lastig. De laatste 5 minuten waren voor Castricum. Het Driede scoorde nog twee ongeconverteerde try's en zette daarmee de eindstand op 59-24.

Met één verlies staan de Alkmaarse mannen op de laatste plek in de promotiepoule 3e Klasse Noord. De volgende partij is tegen Haarlem 2, die de confrontatie in de eerste seizoenshelft won met 15-22.
Bekeken: 1994x