Voor veel mensen is een biertje of een wijntje vaste prik in het weekend en voor sommigen staat de alcohol doordeweeks ook klaar. Maar wanneer drink je te veel? Een man die meer dan 21 glazen alcohol per week drinkt wordt aangemerkt als een overmatige drinker. Bij vrouwen is dat het geval vanaf 14 glazen. De Afkickkliniekwijzer heeft overmatig drinken per regio en lokaal op een rij gezet.

Onze regio scoort daarbij als geheel net ietsja beter dan het provinciaal gemiddelde van 7 procent. Daarbij komen de Heerhugowaarders het beste uit het onderzoek. Daar is 5 procent een overmatige drinker, gevolgd door 6 procent in Langedijk. Alkmaar en Heiloo volgen op de voet met 7 procent en Bergen en Castricum scoren beiden 8 procent.

De 'rijkere' gemeentes van Nederland komen opvallend uit het onderzoek: zij scoren hoog, met als landelijke uitschieter de gemeente Laren met 11 procent. Landelijk gezien is het aantal overmatige drinkers gedaald ten opzichte van het vorige onderzoek uit 2019.
Pin It
Bekeken: 5741x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/