In 2020 en 2021 was er geen Alkmaars Sportgala en ook konden een aantal huldigingen van sportkampioenen niet doorgaan, maar de gemeente wilde alle mooie prestaties van Alkmaarders in die twee jaar niet voorbij laten gaan, zonder de sportkampioenen alsnog in het zonnetje te zetten. Maandag werd alsnog een sportgala diner gehouden in Poppodium Victorie.  Zwemmer Thom de Boer mocht een gouden sportspeld van Alkmaar in ontvangst nemen.

Tijdens de feestelijke avond in stijl, met entertainment én lekker eten, liet presentator Nick Renooij de aanwezige kampioenen, samen met hun aanhang en genodigden, terugkijken op hun prestaties van de laatste twee jaar. Maar anders dan voorheen werden er geen winnaars per categorie uitgeroepen. Organisator Sanne Wunderink van Alkmaar Sport: “Veel sporters hebben zich de afgelopen tijd niet optimaal kunnen voorbereiden op wedstrijden, of wedstrijden werden afgelast. Het vergelijken van prestaties was in de ogen van de juryleden dan ook niet geheel eerlijk. Ook was er lange tijd veel onduidelijk over de openingstijden van de horeca. Vandaar dat we kozen voor deze opzet met een diner, waar iedereen heel enthousiast op reageerde."

Sportwethouder Pieter Dijkman mocht vijf huldigingen 'inhalen'. De kanopoloërs van Odysseus en tennisster Caroline de Vries kregen van hem een plaquette, en het softbal herenteam van Alcmaria Victrix en het seniorenteam van Trampolinevereniging Triffis een zilveren sportspeld. Na het toetje, als klapstuk van de avond, overhandigde  de sportwethouder de gouden sportspeld aan zwemmer Thom de Boer. De Olympiër heeft op het EK en WK eind 2021 met de estafetteteams onder andere goud gewonnen.

Dijkman merkte op dat ondanks alle belemmeringen van de afgelopen tijd, er toch opvallend veel mooie prestaties zijn geleverd. Hij moedigde de sporters aan om vooral op deze voet door te gaan, toewerkend naar het Alkmaarse sportgala van december 2022. (foto: Robert van der Eng)
Pin It
Bekeken: 2175x