Kringloopwinkel Rataplan heeft afgelopen week met alle filialen een enorme hoeveelheid spullen ingezameld voor de Oekraïense slachtoffers van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Op 200 pallets gaat de partij hulpgoederen nu met dertig vrachtwagens naar een verzamelpunt in Den Haag.

Tijdens de inzamelingsactie werd de winkel overspoeld met spullen die allemaal uitgezocht en gesorteerd moesten worden. In totaal worden maar liefst dertig vrachtwagens met 200 pallets voor de Oekraïense bevolking gevuld.

"Mensen zijn gewend om nog bruikbare spullen bij ons te brengen. Voordat wij met de actie zijn begonnen werd ik al een keer gebeld of wij wat deden", vertelt Lizzy Koning van het in Heerhugowaard gevestigde Rataplan tegen mediapartner NH Nieuws..

Dit telefoontje zette haar aan het denken en na overleg met het management van de kringloopwinkel begon één uur later al de actie. Nu de actie voltooid is hebben ze ruim 200 pallets met spullen opgehaald. "We zijn echt overspoeld met spullen en liefde", aldus Lizzy.

De pallets met spullen gaan eerst naar een verzamelpunt in Den Haag. Vanaf daar gaat het mee met een groter transport richting de Pools-Oekraïense grens, weet Lizzy.
Pin It