Juf Jiska Noortman van basisschool Meander in Heiloo heeft een lied geschreven om geld in te zamelen voor Giro 555 voor Oekraïne. Het nummer van de Limmenaar heet 'Wij Staan Hier Sterk' en is een Nederlandstalige variant van 'We Are The World', het iconische lied van Michael Jackson uit 1985.

Niet alleen op haar eigen basisschool wordt het lied gezongen, ook andere basisscholen nemen het lied van Juf Jiska over. Er staat woensdag 16 maart zelfs een landelijke actie gepland. Leerlingen zingen dan om 11.55 uur het lied op hun schoolplein. "De tijd, vijf voor twaalf, geeft de ernst aan van de situatie in Oekraïne", legt Jiska uit.

De leerlingen zelf vinden het een belangrijke actie. "Als er oorlog zou zijn dan zou niemand dat leuk vinden. Eigenlijk vind ik het ook heel zielig dus daarom vind ik het ook wel goed dat onze school geld gaat inzamelen", vertelt een leerling uit groep 4.

Hoe de deelnemende basisscholen geld voor Giro 555 ophalen met de actie mogen zij zelf verzinnen. "Scholen zijn vrij in de wijze waarop zij het geld ophalen. Dit kan bijvoorbeeld door met de pet rond te gaan of door donaties van ouders, opa’s, oma’s, buren etc. Vervolgens maken scholen het opgehaalde bedrag zelf over naar Giro 555", is te lezen op wijstaanhiersterk.nl.
Pin It
Bekeken: 4698x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/