De inschrijving voor figuratie tijdens Kaeskoppenstad 2022 is donderdag om 12:00 uur geopend. Het historische evenement in de Alkmaarse binnenstad staat gepland 4 en 5 juni en na twee jaar zonder, lijkt het erop dat het er eindelijk weer van gaat komen. Er zijn 50 verschillende rollen en zes themastraten met elk een eigen sfeer.

De route van Kaeskoppenstad voert dit jaar over de Voordam, het Luttik Oudorp, Sint Annastraat, Fnidsen, zowel via de Nieuwstraat als de Sint Laurentiuskerk en het Verdronkenoord. De 'finish' is bij de Gewelfde Stenenbrug. De zes themastraten zijn: Handel & Ambacht, Burgerij & Vertier, Kommer & Kwel, Educatie, Weelde & Macht en Reinheid & Zorg.

Het is voor het eerst mogelijk om je op te geven voor een specifieke rol in een specifieke themastraat, dan wel solo of in een scène met anderen. Daarbij behoeft een rol (bv. straatveger) voor iedere themastraat een ander gedrag. Figuranten die scènes spelen verzinnen met elkaar een toneelstukje om telkens op te voeren. Het is ook mogelijk om een themastraat op te geven zonder voorkeursrol. De organisatie deelt je in, maar let dan wel op dat je beschikbaar bent voor de betreffende workshop.

De workshops zijn dit jaar wat uitgebreider en de organisatie belooft dat ze heel leuk zijn. Er zijn zeven workshops op vier verschillende data. De eerste twee zijn op 23 april. Daarna zijn er workshops op 14, 15 en 22 mei. Het is mooi als figuranten zelf een geschikte outfit hebben of kunnen regelen, maar anders heeft de organisatie wel kleding.

Meer informatie en aanmelden via kaeskoppenstad.nl. (foto: Kaeskoppenstad)
Pin It
Bekeken: 3612x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/