Het Alkmaarse college heeft de oude school aan de Elgerweg aangewezen als woonzorglocatie voor psychogeriatrische zorg. Wethouders Pieter Dijkman (Wonen) en Robert te Beest (Wmo): "Wij zijn blij dat we als college op deze manier tegemoet kunnen komen aan de behoefte van een groeiende groep inwoners die wonen met zorg zo hard nodig hebben."

In het collegeprogramma is ingezet op realisatie van allerhande woon/zorg initiatieven omdat de vraag hiernaar de komende jaren sterk toeneemt. Deze koers vloeit voort uit de Woonzorgopgave 2018 – 2023 die de gemeenteraad vaststelde. In deze raadsnota wordt gestreefd naar extra huisvesting van doelgroepen die afhankelijk zijn van zorg. Bij de doelgroep ouderen is specifiek aandacht voor mensen met dementie.

Het recente woningmarktonderzoek 2021-2030 van Companen bevestigt nog maar eens de groei van de behoefte aan geclusterd wonen in Alkmaar. Specifiek voor dementerenden stijgt de behoefte aan 24 uurs psychogeriatrische zorg naar verwachting van 440 plekken in 2021 via 580 in 2030 naar 780 plekken in 2040. Velen zullen in vertrouwde omgeving worden verzorgd, maar uitbreiding van het aantal woonzorglocaties blijft nodig.

De volgende stap is voorbereiding van het selectieproces voor de verkoop. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 6927x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/