De bibliotheek gaat tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart tot en met 1 april extra aandacht vragen voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van nul tot zes jaar.

Jonge kinderen weten de weg in de digitale wereld razendsnel te vinden. Ze swipen op de tablet of bekijken hun favoriete app op een smartphone. Kinderen hebben er plezier aan en voor ouders geeft het af en toe een momentje voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om er wijs mee om te gaan, begeleiding is nodig. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen bij Bibliotheek Kennemerwaard tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin. Tijdens de week met als thema 'swipe, stap, sprong' delen medewerkers tips op speciale boekenleggers. Deze boekenleggers hebben de thema’s: eten en drinken, kleur en vorm en vriendschap. Op de boekenleggers staan tips om online en offline aan de slag te gaan. QR-codes verwijzen naar apps, websites en boeken. Ook hebben de consulenten van de bibliotheek een poster gemaakt met een 'app top tien'.

Onderdeel van de bewustwordingsweek rondom jonge kinderen en mediagebruik is ook een gratis webinar. Op maandag 28 maart vertelt Denise Bontje over het media-aanbod voor jongeren. Welke media zijn het meest geschikt en hoe begeleid je kinderen daarbij? Bontje is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding. Het is mogelijk om tijdens het webinar vragen te stellen.
Pin It
Bekeken: 3624x
https://ee.itk.ac.id/data/