De Onafhankelijke Partij Alkmaar is de grootste Partij van Alkmaar en Altijd Dichtbij. Wij houden van praktische politiek, waarbij de inbreng van bewoners belangrijker is dan landelijke partij-ideologie.

OPA wil dat de gemeente weer vriendelijk is voor bewoners en ondernemers. Veel mensen ervaren de gemeente niet als behulpzaam, maar juist als star en bureaucratisch. De werkelijkheid van het stadhuis staat ver af van de werkelijkheid van gewone mensen. Van OPA mag de gemeente ook best ‘lief’ zijn voor haar inwoners: gewoon mensen helpen, met gezond verstand en met het hart in plaats van de regels.

Enkele speerpunten uit ons programma

1.  Lage lokale lasten
Het leven is al duur genoeg. OPA gaat de lokale lasten (o.a. OZB) daarom niet verhogen. En geen extra belastingen voor allerlei klimaatmaatregelen.

2. Zorg
OPA wil de bezuinigingen van de afgelopen tijd op huishoudelijke hulp en hulpmiddelen ongedaan maken en trekt daar 1 miljoen extra per jaar voor uit. Dat is geen luxe maar noodzaak, zeker voor onze ouderen.

3. Wonen met menselijke maat
Bijna iedereen kent wel iemand, voor wie het vinden van een woning bijna onhaalbaar is geworden. OPA wil bouwen, maar niet alleen giga-woontorens, ook huizen op de grond, met een tuintje. Lucht, ruimte en leefbaarheid zijn ook belangrijk. Bouwen? Jazeker, maar Alkmaar moet geen ‘betondorp’ worden.

4. Niet verplicht van het gas af
Stijgende energieprijzen brengen bewoners en bedrijven in problemen. OPA vindt dat de gemeente mensen kan helpen om in hun eigen tempo te verduurzamen. Maar nooit verplichten.
De koppeling tussen gasprijs en HVC- prijs moet verdwijnen.

Waarom is lokaal stemmen, juist nu, zo belangrijk?
Bekijk de video via: www.opa-alkmaar.nl/video
Pin It
Bekeken: 2335x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/