De Dierenbescherming gaat de komende vier jaar het dierenvervoer en de dierenopvang verzorgen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Heiloo en Castricum. Vrijdag tekenden wethouders Robert te Beest, Rob Opdam en Ron de Haan samen met directeur Co’tje Admiraal. Wethouder Arend Jan van den Beld van Bergen tekent op een later moment. De aanbesteding was samen met Dijk en Waard, Hollands Kroon en Schagen uitgezet. Deze drie gemeenten vormen met elkaar een aparte overeenkomst met de Dierenbescherming.

"Het doel van deze overeenkomsten is om de kwaliteit van de dierenopvang en het vervoer in onze regio op een kwalitatief hoog niveau te houden", aldus de Alkmaarse wethouder dierenwelzijn Robert te Beest. "Wij vertrouwen hiermee een toekomstbestendige oplossing te hebben voor de opvang en het vervoer van zwerfdieren en het vervoer van in het wild levende dieren in de regio."

Gemeenten hebben een wettelijke taak bij de opvang en het vervoer van zwerfdieren. De overeenkomsten betreffen afspraken over het dierenvervoer en de -opvang door de diverse afdelingen van de Dierenbescherming. Het vervoer wordt verzorgd door de Dierenambulance Noord-Kennemerland. De opvang van honden, katten en andere gehouden diersoorten is in handen van de Stichting Dierentehuis Alkmaar e.o. Konijnen en knaagdieren worden opvangen in het Knaagdierencentrum in IJmuiden.

"Met veel blijdschap onderteken ik namens de Dierenbescherming deze overeenkomst voor de hulp aan dieren in nood in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo", vertelt directeur Co'tje Admiraal. "Hiermee waarborgen we voor een periode van ten minste vier jaar de hulp aan dieren in nood. Een mooie stap in de droom van de Dierenbescherming om diervriendelijk vanzelfsprekend te maken". De overeenkomsten voor vier jaar kunnen drie keer met twee jaar verlengd worden.

Meer op dierenbescherming.nl. (foto: Jan Jong Fotografie)
Pin It
Bekeken: 4337x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/