De mannen van het Alkmaarse Rugby Club speelden goed tegen RFC Haarlem 2 en leken af te stevenen op een naar eigen zeggen 'sensationele zege', maar in de slotfase glipte de overwinning door de vingers. Bij het eindsignaal stond er 13-24 op het scorebord.

In de gelijkwaardige strijd werd een tijdje niet gescoord. Haarlem 2 kreeg de kans om op voorsprong te komen, maar verknalde een strafschop.  Halverwege de eerste helft zette aanvoerder Kristian Boogert de stand op 3-0 met een strafschop die wél tussen de palen gingen. Haarlem kwam snel terug met een uitgespeelde strafschop die werd afgerond met een try. De trap op de palen voor twee punten extra (conversie) op de 3-5 ging weer naast. Voor de rust waren de rollen omgedraaid. Alkmaar nam een strafschop snel, waarna Joey Zwaan in de hoek 8-5 scoorde. Boogert miste de lastige conversie.

Na de rust hielden de teams elkaar weer aardig in evenwicht. Haarlem kwam op 8-10 nadat trainer-speler Walter van Ling een bal uit probeerde te kicken en een Haarlemmer deze onderschepte, om daarna een try te scoren. Alkmaar kwam snel terug toen Tijn Karels met een lange sprint langs de zijlijn de goallijn behaalde voor 13-10. Dat leverde een lastige hoek op voor de bonustrap van Kristian Boogert. Te lastig, bleek.

Daarna werd enige tijd niet gescoord en leek Alkmaar winst te gaan veroveren, maar Haarlem gooide roet in het eten. De Haarlemmers scoorden nog eens twee try's en gingen met een 13-24 zege naar huis.
Bekeken: 2908x