Nadat de omgevingsvergunning voor bouwfase 1 van het project Overstaete aan de Kwakelkade in Alkmaar werd verstrekt, is maandag is gestart met de uitvoering. Fase 1 bestaat uit een parkeerkelder en een bouwlaag bedrijfsruimten op de plaats van het al gesloopte schoolgebouw van het voormalige Alkwaard College. Voorafgaand bracht wethouder Elly Konijn samen met ontwikkelaar Hein Jong een bezoek aan de bouwlocatie.

“Ik ben blij voor onze lokale ontwikkelaar Hein Jong en voor de inwoners van Alkmaar dat een grote stap in project Overstaete gezet kan worden", liet wethouder Konijn weten. "Na een succesvolle inspraakperiode is nu de omgevingsvergunning voor een deel van het project verleend. Daarmee kan de bouw van weer een nieuw woningbouwproject van start gaan.”

Naar wens van de omwonenden is het bouwplan behoorlijk aangepast. Het ontwerp had een gesloten wand met een toren. Daarvoor in de plaats komt een meer open geheel van lagere bebouwing, zodat het plan zich ruimtelijk beter voegt naar de omgeving.

Maandag werd begonnen met het graven van een gat tot 3,5 diep voor de parkeerkelder. Daarna volgt het storten van de keldervloer en de bouw van de bedrijfsruimten op de begane grond. Deze fase is naar verwachting halverwege september gereed. Fase 2 bestaat uit de bouw van 68 appartementen deels met daktuinen er bovenop en start naar verwachting in 2023. De  omgevingsvergunning voor het totale plan wordt eind april aangevraagd.

“Wij ontwikkelen al ruim 40 jaar volgens het principe van universeel, flexibel en circulair bouwen", aldus Hein Jong. "Daardoor konden we recent woningen bouwen boven de winkels van Leen Bakker en Kwantum. En als er in de toekomst minder winkels of kantoren nodig zijn kunnen wij deze eenvoudig ombouwen naar bijvoorbeeld woningen of een verkeersdoorgang. Zo maken we van Overstaete een duurzaam en toekomstbestendig gebouw.”

Verder is het plan om op de plek van Willkos Kapperswereld een pand te bouwen met bedrijfsfuncties,  appartementen en een parkeerkelder. Hiervoor is een uitgebreide procedure nodig, onder meer omdat het perceel geen woonbestemming heeft.

Meer op overstaete.nl. (foto: JJFoto)
Pin It
Bekeken: 3210x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/