Op de longafdeling van het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar zijn deze week zes gemonitorde bedden in gebruik genomen. Dankzij de toevoeging hoeven longpatiënten die complexe zorg nodig hebben niet naar de Intensive Care en kunnen verpleegkundigen nog sneller reageren bij acute situaties. NWZ is enorm trots op deze innovatieve werkwijze, die elders in het land slechts in een aantal ziekenhuizen wordt toegepast.

Doorgaans liggen patiënten die (Optiflow) zuurstoftherapie krijgen op de IC, ook al is dat niet voor iedereen echt nodig. Voor hen zijn de nieuwe bedden. Zo is geen ingrijpende verhuizing naar de IC, en zijn de verpleegkundigen dichtbij voor als er problemen ontstaan. Via een mobiel apparaatje krijgen ze een signaal als het zuurstofgehalte en de ademhalingsfrequentie van een patiënt afwijken van een ingestelde waarde.

Tijdens de coronapandemie is het aantal patiënten dat zuurstoftherapie behoeft enorm toegenomen. De nieuwe bedden zorgen ervoor dat zowel de verpleegkundigen op de longafdeling als de IC ontlast worden en de zorg zo efficiënt mogelijk kan worden ingedeeld.
Pin It
Bekeken: 5485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/