Gemeente Alkmaar ontvangt bij elkaar 880.000 euro subsidie voor een klimaatbestendige herinrichting van de Laat-West en Bloemwijk. De subsidies waren aangevraagd via de impulsregeling Klimaatadaptieve Maatregelen van het landelijke Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, en bij Provincie Noord-Holland. De herinrichting van de Laat-West start volgende week.

“De piekbuien van afgelopen zomer zorgden voor veel wateroverlast in de Laat-West", aldus wethouder economie Pieter Dijkman. "Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat het vele groen meer water opneemt. Het groen maakt de stad een stuk mooier en de inwoners en bezoekers kunnen ervan genieten."

Op de Laat-West komen naast veel meer groen diverse waterpartijen. Een gescheiden rioolstelstel zal een deel van het regenwater snel afvoeren naar de Oudegracht. Ook Bloemwijk wordt klimaatbestendig ingericht, met meer groen en ondergrondse buffering van regenwater.

Gemeente Alkmaar wil in 2050 klimaatbestendig zijn tegen hitte, droogte en wateroverlast. Alkmaar is een van de eerste gemeenten boven het Noordzeekanaal die subsidies hiervoor toegewezen kreeg.

Wethouder duurzaamheid Robert te Beest: “Met de ontvangen subsidies versnellen we de klimaatadaptatie en dat is nodig met het veranderende klimaat. Het zijn mooie projecten die navolging verdienen. Ik ben trots op de vele verschillende klimaatadaptieve ontwikkelingen in gemeente Alkmaar.”
Pin It
Bekeken: 2638x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/