Donderdag tussen 19:30 en 20:15 heeft de Alkmaarse politie weer een snelheidscontrole gehouden op de N234, ter hoogte van de werkzaamheden. Vanwege de versmallingen en obstakels is de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/u. Als actie voor een betere cao is pas bekeurd vanaf 80 km/u, maar dat leverde evengoed nog elf bekeuringen op. De snelste overtreder reed 98 km/u.

Een motorrijder die kwam "langs zeilen" had geluk dat de controle nét voorbij was. Eén van de agenten besloot hem op de motor te volgen en zag toen dat hij ook nog eens meermalen inhaalde waar dat verboden is. Bij de staandehouding bleek ook nog eens dat er geen decibel-killer op de motor zat en er nog meer gebreken waren.

De motorrijder verklaarde dat hij zijn motor net uit de winterstalling had gehaald om hem in te rijden. Een dure rit, want het kwam hem twee bekeuringen van 250 euro te staan. Bovendien mocht hij niet meer met de motor rijden tot deze RDW-gekeurd is. De gebreken zag de motoragent door de vingers.

De politieagent waarschuwt dat er veel motorongevallen plaatsvinden. "Rij normaal, hou je aan de regels en zorg dat alles in orde is van je motorfiets. Het is geen circuit op de openbare weg ;-)."
Pin It
Bekeken: 5845x
https://ee.itk.ac.id/data/