Na elf jaar in de Alkmaarse gemeenteraad te hebben gezeten, valt het doek zeer waarschijnlijk voor Willem Peters. Met een zesde plek op de VVD-kandidatenlijst leek hij kansrijk voor herverkiezing, maar de liberalen leden woensdag een pijnlijke nederlaag en zonken van zeven naar vier zetels. Zijn vorige partij BAS schoot daarentegen van één naar vier zetels. "Dat is ironisch te noemen", zegt Peters daar zelf over.

Ooit begon hij bij de Onafhankelijke partij Alkmaar, die hij samen met Ben Bijl verliet om BAS op te richten. In oktober 2020 brak Willem Peters met BAS-fractievoorzitter Ben Bijl en ging verder als Lijst Peters. Zeven maanden later voegde hij zich bij de VVD en nu is hij verliezer in de stoelendans, terwijl BAS feest viert. "Mijn vrouw noemde het een bitterzure avond, en ik noem het een ironische avond. Ik kan je verzekeren dat ik niet blij was", vertelt Willem Peters aan Alkmaar Centraal.

Toch heeft hij geen spijt van zijn overstap. "Nee, daarvoor was de overgang te duidelijk. Ik wist waarom ik weg ging, en ik wist waarom ik naar de VVD ging. We hebben een fantastische campagne gehad, écht gezellig", blikt Peters terug op de afgelopen maanden. "Ik voelde ook een warm bad, toen ik daar bij de VVD binnenkwam. De campagne was goed, zat goed in elkaar. Maar de avond zelf, ja dat was natuurlijk een drama. Het was echt verschrikkelijk om mee te maken."

Wat Peters zonder zetel gaat doen, weet hij eigenlijk nog niet. "Ik vind politiek verschrikkelijk leuk. Het is eigenlijk mijn lust en mijn leven, dus die vraag zit ik ook wel over na te denken", bekent hij. "Op dit moment heb ik daar nog helemaal geen overzicht over. Ik denk dat ik het wel leuk vindt om bij de partij te blijven, want ik vindt het een positieve en realistische partij, maar in wat voor vorm moeten we allemaal nog bespreken." Peters zou, als hij definitief geen zetel krijgt, graag als fractie-assistent aan de slag gaan.
Pin It
Bekeken: 3694x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/