Belangen Alkmaarse Samenleving werd woensdag niet de grootste partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Alkmaar, maar het was wel de grootste winnaar. De partij van lijsttrekker Ben Bijl ging van één naar vier zetels. "Sinds woensdagavond zit ik toch een beetje op een wolk hoor. Het was een prachtige uitslag", zegt hij in een podcast tegen Alkmaar Centraal.

"Ik zag het niet aankomen. Wat ik wel proefde is dat we gingen stijgen. Maar dat je een verdubbeling zou krijgen dat had ik nooit verwacht", vervolgt Ben Bijl. De verdubbeling is ten opzichte van de vorige verkiezingen. BAS verloor immers in oktober 2020 een zetel toen Willem Peters uitstapte. Bijl voorzag niet alleen een strijd met de bestaande partijen, maar ook dat met name herintreder SP en nieuweling Forum voor Democratie veel stemmen zouden wegnemen bij de gevestigde orde.

Naast de lijsttrekker zullen in de raad plaatsnemen Rob Haverlag, Pien Jellema (partner van Ben, red.) en Boran Bilbal.

Ben Bijl houdt nog in het midden of hij gaat 'wethouderen'. "Ik ga de strijd aan stapje voor stapje". BAS moet eerst maar in de coalitie zien te komen. Maar na nog een keer vragen zegt hij: "Ik zou het gerust willen, maar we hebben echt meer kandidaten hoor. Ik ben een jongen van de straat. Ik sta vaak op de steiger (als bouwvakker, red.) en ik loop veel op straat. Ik ben geen kantoorjongen". Later voegt hij toe. "Als ik wethouder wordt, dan heb ik een portefeuille nodig waarbij ik door de straat loop."

Ben wil zich met BAS vooral richten op de kleine dingen, want als hij op straat met mensen spreekt hebben ze het daar vooral over. Zoals bijvoorbeeld bankjes, bloembakken en kerstbomen. Die zie je bijna niet buiten het centrum. Voor de financiering weet hij wel wat. "Ze doen voor tien miljoen externe inhuur. Laten we eens tien procent bezuinigen. Dan heb ik alle wijken voorzien. Dat heb ik veel liever dan die 60 rapporten van die externe inhuur. Dan maar een rapportje of twee minder."
Pin It
Bekeken: 3089x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/