Op een zonnig maar ook wat winderig veld, speelden de rugbyers van Alkmaar een puike uitwedstrijd tegen topper Spakenburg 1, maar ze bleven na een gigantisch slotoffensief steken op 17-24.

In een gelijke strijd waren de eerste 7 punten voor Spakenburg. Pieter van Duijn probeerde de bal uit te schieten maar dat mislukte en Spakenburg strafte de fout af met een try en een succesvolle bonustrap op de palen. Ongeveer 10 minuten later brak de thuisploeg door de Alkmaarse defensie en scoorde nogmaals 7 punten. Na een snel genomen strafschop bracht Spakenburg met een derde try de stand op 0-19. Deze keer geen succesvolle conversie, want de bal ketste tegen een van de palen.

Alkmaar ging fel in de aanval, maar kwam er niet door totdat het op slag van rust een strafschop werd toegekend vlak voor de goallijn. Flanker Tijn Karels nam de strafschop snel en boorde zich door de defensie van Spakenburg voor een try. Kristian Boogert trapte naast, waardoor de ruststand bleef staan op 5-19.

Spakenburg ging na de rust zwaar in de aanval en sleepte er een try uit voor 5-24, maar kon daarna niet meer scoren. Alkmaar wél. Na een snelle strafschop stormden twee Alkmaarders op de scrum-half af, prop Rishi Mooij werd aangespeeld en die gooide zijn kilo’s in de strijd voor een try.  Kristian Boogert converteerde en het stond 12-24. Even later kon winger Joshua Klaverweide doorbreken en 5 punten scoren in de hoek, maar de conversie ging door de lastige hoek wel mis.

Alkmaar zette aanval na aanval op maar de defensie van Spakenburg bleef nu stand houden. In de laatste minuut kwam Alkmaar tot op centimeters van de achterlijn, maar daar bleef het bij.
Bekeken: 2610x