Er zijn vier Alkmaarders en een Zaandammer vrijgesproken van een gijzeling. Volgens het Openbaar Ministerie zouden de verdachten in augustus 2014 een destijds 51-jarige Tilburger hebben gegijzeld. Dat meldt het NHD.

De man zou vanuit Tilburg onder bedreiging van een machinepistool meegenomen zijn naar een woning in Nieuw Beerta. In het Groningse dorp zou de man dagenlang vastgehouden zijn. Het OM ziet een openstaande schuld van anderhalve ton als aanleiding voor de ontvoering, maar volgens de rechtbank is er te weinig bewijs. Het inmiddels overleden slachtoffer zou een tegenstrijdig verhaal hebben vertelt. Bovendien kan er niet uitgesloten worden dat de gijzeling in scène is gezet, om losgeld bij zijn schoonfamilie los te peuteren.

Er werden jarenlange celstraffen geëist, maar daar bleef na de komst van de rechter weinig van over. De Alkmaarse verdachten van 35, 37 en 40 jaar oud gaan vrij uit. De twee andere verdachten kregen wel een celstraf; de 37-jarige Alkmaarder en 49-jarige Zaandammer hebben celstraffen van 259 en 216 dagen gekregen vanwege verboden wapenbezit. Dit staat gelijk aan het voorarrest. De straffen vallen lager uit, omdat de behandeling van het hoger beroep lang op zich liet wachten.
Pin It
Bekeken: 2384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/