In Overdie komt een compleet nieuwe Alkmaarse wijk. Sinds het plan in december werd gepresenteerd is het plan verder uitgebreid. De toekomstige wijk heeft nu de naam 'Zuiderhaven' en het beoogde woningaantal is opgekrikt van rond 950 naar 1.150 woningen, waarvan niet 30 maar 33 procent is bestemd voor de sociale sector. Mogelijk worden nog 250 woningen toegevoegd.

Ontwikkelaar Reales wil met de gemeente een "energiek nieuw stuk stad" van 30 hectare creëren, met 30 procent wonen en verder werken, voorzieningen, recreatie en groen. De wijk wordt autoluw en de meeste parkeerplekken komen ondergronds. Meer dan 25 procent van oppervlak wordt groen voor een prettige omgeving en voldoende opvang van regenwater. De centrale ontmoetingsplek wordt een haventje met horeca.

Van de sociale woningen is ongeveer de helft voor verhuur via Woonwaard, de koopwoningen zijn onder andere gericht op starters. Het plan voor Zuiderhaven is duurzaam opgezet met onder andere aansluiting op het HVC-warmtenet en warmte-koudeopslag.

In het voorlopige ontwerp staat een brug voor voetgangers en (brom-) fietsers tussen Zuiderhaven en Oudorp getekend. Dit is een apart project waarvoor de gemeente de mogelijkheden onderzoekt, onder andere met het oog op de scheepvaart (in het voorontwerp staat een vaste brug).

Websites met meer informatie zijn herontwikkelingoverdie.nl, reales.nl en zuiderhaven-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 10902x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/