Elk jaar wordt op 8 oktober en de dagen ervoor Alkmaar Ontzet gevierd en herdacht. De gemeente wil deze eeuwenoude traditie beschermen en heeft daarvoor een convenant opgesteld met de 8 October Vereeniging, die altijd het grootste deel van de activiteiten verzorgt. Het convenant loopt tot en met 2025 en bevat nieuwe afspraken en jaarlijks subsidie voor de vereniging.

Het convenant benadrukt het belang van Alkmaar Ontzet als cultureel-historisch evenement en bijzondere band die de gemeente en de 8 October Vereeniging met elkaar hebben. Verder staat vastgelegd wie verantwoordelijk is voor welke activiteiten en hoe dat zich financieel verhoudt. Dat schept ook duidelijkheid voor andere organisaties die samenwerking zoeken.

De gemeente verleent dit jaar tot 46.000 euro subsidie  en daarna tot en met 2025 jaarlijks maximaal 50.000 euro. Daarbij is afgesproken dat de Vereeniging stuurt op het afbouwen van het eigen vermogen van rond 435.000 euro naar hooguit 300.000 euro. De verkoop van de overige bezittingen en de eventuele verkoop van het pand aan de Achterdam vallen voor de convenantperiode buiten deze afspraak.

Het convenant zal in het voorjaar van 2025 worden geëvalueerd.
Pin It
Bekeken: 2380x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/