Afgelopen week kwam Anjo van de Ven van de Onafhankelijke Partij Alkmaar met verrassend nieuws: ze staat haar raadszetel af aan Ruud van Lier. Van Lier viel tijdens de verkiezingen net buiten de boot, omdat OPA een zetel verloor én nummer acht Femke Flietstra meer voorkeursstemmen vergaarde. Reden voor Streekstad Centraal om een podcast met Anjo van de Ven te maken.

"Voor mijn partij viel de uitslag best wel een beetje tegen, we hadden gedacht dat we wel gelijk zouden blijven of misschien ietsje erbij. Ja, dat liep totaal anders", vertelt Anjo van de Ven. OPA zakte van zes naar vijf zetels en Femke Flietstra kreeg meer stemmen dan nummer vijf Ruud van Lier. "Dat vond ik eigenlijk toch een beetje onverteerbaar."

De ex-wethouder noemt Van Lier een hele aardige en talentvolle jongeman die ontzettend hard met hart en ziel werkt voor de partij. Als ze weer wethouder zou worden schuift haar zetel naar hem door, maar dat wordt pas over weken duidelijk. Van de Ven wil Ruud van Lier in de tussentijd niet 'laten bungelen'. "Ik heb gezegd: "nou weet je, op een gegeven moment moet je misschien ook plaats maken voor verjonging in je organisatie, ook in een politieke partij", en een stapje opzij doen om de kans te geven aan juist die jongere generatie om de partij weer verder te brengen. Dat is zeker voor een lokale partij natuurlijk hartstikke belangrijk."

Verjonging betekent dan ook niet minder kennis en ervaring want als Van de Ven geen wethouder wordt, blijft ze evengoed betrokken bij OPA. "Dan ga ik natuurlijk gewoon de fractie ondersteunen en ben ik altijd nog aanwezig om die kennis over te dragen en mensen te helpen om goed in het zadel te komen."

Vier jaar terug belandde OPA in de oppositie door een coalitie van D66, GroenLinks, VVD, PvdA en het CDA. Aankomend weekend starten de onderhandelingen voor de vorming van een nieuwe coalitie.
Pin It
Bekeken: 3354x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/