Deze week is gestart met de herinrichting van de Laat-West in de Alkmaarse binnenstad. In november moet het resultaat een mooie en aantrekkelijke winkelstraat zijn. Een voetgangerszone met veel groen en meteen ook gescheiden riolering om natte perioden zonder problemen door te komen.

"De Laat is een straat die het de aantal jaren wat moeilijker heeft dan andere winkelstraten", vertelt Loes Bruinenberg aan mediapartner NH Nieuws. Zij is centrummanager van winkeliersvereniging Alkmaars Bolwerk. "Er is ook erg veel leegstand. En dat proberen we nu samen met de ondernemers. bewoners en de gemeente aan te pakken. En daarvoor is een heel mooi plan ontwikkeld, om deze straat weer nieuw leven als winkelstraat in te blazen."

"Met de panden die nu leeg staan gaan we actief aan de slag om te kijken of we daar een mooie invulling voor kunnen vinden met elkaar", zegt Bruinenberg. Er zijn al gesprekken gaande, maar verder kan ze daar nog niks over loslaten. "Nah, het wordt zo meteen een fantastische mooie straat om te bezoeken."

Kunstverkoper Klaus Kanis is ook positief. "Ik denk dat de straat er veel mooier op wordt en toegankelijker wordt voor de klanten. Bereikbaarheid voor de bevoorrading gaat lastiger worden, dat wel. Maar in elk goed lopend en modern winkelcentrum in Nederland kan je tegenwoordig niet meer met de auto voor komen, dus ik denk dat het een goed iets is, straks."

Loes Bruinenberg: "Er zijn zeker mensen die nog vragen of twijfels hebben over de plannen, maar daar blijven we mee in gesprek. En ze kunnen altijd terecht op de website van de De Nieuwe Laat-West, maar ze kunnen ook terecht in het informatiepunt". Het informatiepunt is gevestigd op de Laat 140.
Pin It
Bekeken: 4357x