Om je Instagram-account interessant te houden voor je volgers, fotografeer je zo nu en dan een plek die je nog niet kende. Vandaag is dat Alkmaar, de onofficiële hoofdstad van Noord-Holland. Verrassende plek met tal van typische Insta-locaties!

De Molen van Piet en AZ-Snackbar Danny

Naast sfeer, architectuur en cultuur zijn het de kleine, ouderwetse ondernemers en uitbaters die een stad kleur geven. De ambachtelijke snackbar Danny is een pleisterplaats voor voetbalsupporters op weg naar thuiswedstrijden van AZ. Je vindt deze sfeervolle en ambachtelijke cafetaria, en dat is handig mocht je een nieuw telefoonhoesje willen scoren, vlakbij thephonelab Alkmaar aan de Kennemerstraatweg. Deze komt uit bij de niet te missen blikvanger van de stad: de statige Molen van Piet.

AFAS Stadion en de Accijnstoren

Tik telefoon reparatie Alkmaar in en je ziet op Google Maps dat je je hier niet ver van het AFAS Stadion bevindt. Interessant voor de voetballiefhebbers onder je volgers! Vanaf de voetbaltempel pak je de Vondelstraat, alsmaar rechtdoor richting Bierkade, waar de Accijnstoren uit 1622 wacht om vastgelegd te worden. Steek de Friesebrug over naar het artistieke en creatieve Overstad, waar je broedplaats Hal 25, concertzaal Podium Victorie (hun dakterras geeft uitzicht op de skyline) en het Beatlesmuseum fotografeert. Hier zijn ook drie grote kringloopwinkels!

D'Oude Stad, Het Huis met de Kogel en de Waagtoren

Het hipste gedeelte van Alkmaar wordt gevormd door de nauwe straatjes van D'Oude Stad, waar je diverse boetiekjes en verfijnde horeca vindt, zoals SOEPP en Kowalski. Loop verder via het beroemde Huis met de Kogel naar de stedelijke trots, de Waagtoren. Wordt het tijd voor een broodje, dan strijk je neer op een van de vele terrassen op het Waagplein.

Singel, Kennemerpark, Victoriepark

Of je loopt door naar een van de mooie groene plekken in de stad: het Victoriepark, het Kennemerpark of de Singel, waar de locals doorgaans op het gras picknicken. Eet een pizza bij Stadsstrand De Kade, direct aan het Noord-Hollands Kanaal. Al lopend tussen al deze West-Friese gezelligheid ontdek je zelf ook veel doorkijkjes. Alkmaar blijkt zowaar een feestje voor Instagrammers!
Pin It
Bekeken: 2963x
https://ee.itk.ac.id/data/