Afgelopen weekend vond de landelijke KNSB Cup B finale kunstrijden plaats in Den Bosch. Zeven schaatsers van de Alkmaarsche IJsclub hadden zich met hun gekwalificeerd voor dit Nederlands kampioen voor de categorieën B en M. Noa Holleberg en Egmond-Binnen en Summer Wijkhuizen uit Alkmaar gingen naar huis met brons.

Onder leiding van coach Marcus Deen gaven de schaatsers van AIJC tot de laatste seconden van hun kür alles en lieten ze zien dat zij het zeker verdienden om in de finale te staan. Dat leverde derde plaatsen op voor de 13-jarige Noa Hollenberg in de categorie Basic Novice B en de 11-jarige en Summer Wijkhuizen de categorie Mini's.

Ook onze andere schaatsers van AIJC reden nette küren. Sinds de eerste wedstrijd zijn zij volgens de trainers enorm gegroeid, en de finale was een mooie afsluiting van een succesvol wedstrijdseizoen.

In de categorie Maxi's werd Katia Suris (15 jaar) zesde en Veerle van Garderen (17) vijftiende, en bij de Midi's haalde Anna Fleur Smit (11) een negende plek. In de categorie Advanced Novice B werd Katya El Kalaani (16) eveneens negende en bij de Mini's eindigde Olivia Voskuijl (10) achter Summer als negentiende.

Al deelneemsters rijden op 9 april hun laatste wedstrijd van het seizoen tijdens de clubkampioenschappen in De Meent. De wedstrijden duren van 09:45 tot 16:00 uur, publiek is toegestaan en toegang is gratis. (foto's: Piet van Es / Pietures)
Pin It