Tijdens het afscheid van de uittredende gemeenteraad van Alkmaar zijn Anjo van de Ven en Ruud Ursem onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Beide OPA-fractieleden ontvingen dinsdag hun lintje tijdens het afscheidsmoment. Ursem was sinds 2010 raadslid en Van de Ven al sinds 1998. Van de Ven was bovendien twee raadsperioden wethouder.

Tijdens de laatste raadsvergadering stond burgemeester Anja Schouten stil bij de gebeurtenissen de afgelopen vier jaar. Ze sprak daarbij haar waardering uit voor het raadswerk en haar dank voor de samenwerking. Voor ieder afscheid nemend raadslid had zij een persoonlijk woord. Als laatste sprak ze Anjo van de Ven en Ruud Ursem toe.

Ruud Ursem zei toen hij in 2010 raadslid van Alkmaar werd:  "Ik wil een bijdrage leveren aan de veiligheid en de afstand tussen burger en politiek verkleinen. Als vertegenwoordiger van Huiswaard wil ik voor deze inwoners iets betekenen". Op dat moment had was hij reeds drie jaar fractie-assistent van OPA.

Ursem was actief binnen de commissies Ruimte en Sociaal en behartigde onder andere de portefeuilles cultuur, cultuurhistorie en buitengebieden. Hij staat bekend als iemand die voor verbinding zorgt met inwoners en was een stille kracht, die Alkmaar evengoed wel wist te vinden. Zo werd in Huiswaard regelmatig een beroep op hem gedaan en hielp hij inwoners op weg bij bijvoorbeeld het aanvragen van een invaliden parkeerkaart.

Anjo van de Ven heeft besloten om haar raadszetel af te staan aan Ruud van Lier. Vanaf 1998 was zijn verbonden aan GroenLinks. In 2005 stapte ze over naar OPA en sindsdien was ze twee perioden wethouder. Ook de Stichting Alkmaarders helpen Alkmaarders, de Stichting Alkmaarse Cuyperskerk, en de Stichting Religiegeschiedenis Noord-Kennemerland kunnen op haar inzet rekenen.

Samen met collega’s werkte Van de Ven hard aan het halen van concrete resultaten voor de stad en de gemeente. Ze heeft een groot hart voor cultuur. Ook was ze betrokken bij het initiatief om 1.000 bomen in Alkmaar bij te planten en kregen elk jaar weer tientallen vrijwilligers de Helden van Alkmaar-onderscheiding.

De nieuwe gemeenteraad wordt vandaag geïnstalleerd. (foto: Jan Jong Fotografie)
Pin It
Bekeken: 2575x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/