Gemeente Alkmaar heeft besloten de strenge regelgeving voor het Alkmaarse Clarissenbolwerk versoepelen. Met de terugkeer naar de regels van voor 2021 mag er weer alcohol gedronken worden en zullen bezoekers die de regels overtreden niet zonder pardon het park uit worden gezet. Op het water in de binnenstad en de singel blijven de aanvullende maatregelen wel van kracht.

"Vorig jaar hebben we op het water stevig opgetreden omdat de overlast zwaar was toegenomen. Vanaf 20:00 uur gold een verbod voor versterkte of mechanische muziek. Dit bracht de overlast echter nog niet genoeg onder controle", legt burgemeester Anja Schouten uit. De extra overlast wordt vooral geweten aan de coronabeperkingen voor activiteiten en uitgaan. "We trekken dit jaar de lijn door en zetten extra handhavers in. We kozen weer voor 20:00 uur omdat dan de eerste kinderen gaan slapen, en het duurt altijd even tot het rustig wordt. En hoe later je het verbod instelt, hoe moeilijker is om medewerking te krijgen, vooral door drankgebruik."

Op het Bolwerk is het totaalverbod op alcohol geschrapt, alsmede de strenge wijze van optreden. "Het optreden heeft hier wel degelijk voor een normalisering gezorgd", licht Schouten toe. "Daarom beginnen we hier zonder aanvullend maatregelenpakket. Er worden wel city hosts ingezet om mensen eventueel aan te spreken. Als het nodig is schalen we op, maar we verwachten dat dit niet nodig is. De raad en de omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd."

De regels die nog wel gelden op het Bolwerk zijn een verbod op versterkte muziek, (brom-) fietsen en barbecueën. Picknicken mag wel. Vanzelfsprekend is het ook niet toegestaan om het park en de wateren te vervuilen.
Pin It
Bekeken: 2578x
https://ee.itk.ac.id/data/