Gemeente Alkmaar is sinds vrijdag eigenaar van De Vluchthoef aan de Picassolaan. Tot eind 2023 zal het complex worden gebruikt als tijdelijk wooncentrum voor immigranten met verblijfsstatus en mensen met een urgentieverklaring. Daarna worden er nieuwe, duurzame woningen gebouwd.

Woonwethouder Pieter Dijkman is ingenomen met de aankoop: “Ik ben blij dat we als college op deze locatie een nieuwe woonwijk gaan realiseren. Met nieuwe en duurzame woningen, waar in De Hoef veel belangstelling voor bestaat. Tot dat moment, eind 2023, wordt het wooncentrum gebruikt voor de huisvesting van statushouders.”

Het college besloot op 25 januari om de locatie Picassolaan 9 te kopen van het Centraal Orgaan voor Asielzoekers (COA). Op 17 maart gaf de gemeenteraad daarvoor groen licht voor de aankoop à 16.775.000 euro en nu is de overeenkomst rond. De voorbereidingen voor de nieuwe woonwijk starten binnenkort, in samenwerking met de wijkbewoners.
Pin It
Bekeken: 3708x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/