Vanaf 6 april is de Doe Duurzaam bus veertien woensdagen op verschillende plekken in gemeente Alkmaar te vinden. Naast energiebesparing is er nu ook aandacht voor groene tuinen en reparatie van huishoudelijke apparatuur. Hiervoor wordt samengewerkt met Steenbreek en Repair Café NME Alkmaar. Als eerste staat de bus naast de oliebollenkraam bij Winkelcentrum De Mare.

Bij de Doe Duurzaam bus wordt niet alleen informatie aangeboden; wie zelf een goede tip voor energiebesparing aandraagt krijgen een gratis douchetimer. Ook kunnen defecte huishoudelijke apparaten worden ingeleverd om te laten repareren. Vrijwilligers van Repair Café NME Alkmaar nemen de (draagbare!) apparaten mee om te repareren, er hoeft alleen betaald te worden voor onderdelen die eventueel nodig zijn. Daarna kunnen de apparaten worden opgehaald bij het Repair Café aan Bestevaerstraat 2. Meer op repaircafe.org.

En wie een tuintegel meeneemt krijgt daar een plantje voor terug. Voor meer tips over een tuin met meer groen en andere kleuren, ga naar hortusalkmaar.nl/steenbreek.

Iedere woensdag vanaf 6 april tot en met 13 juli (behalve 4 mei) staat de bus van 10:00 uur tot 16:00 uur op verschillende locaties. Zie alkmaar.nl voor een overzicht.
Pin It
Bekeken: 2292x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/