Vrijdag 8 april wordt weer de jaarlijkse, speciale 'Tulpenkaasmarkt' gehouden op het Waagplein in Alkmaar. Voor de vijfde keer sieren zo’n 20.000 tulpen de kaasmarkt en dat levert natuurlijk prachtige Hollandse plaatjes op. Na afloop van de kaasmarkt, die duurt van 10:00 tot rond 13:00 uur, delen de kaasmeisjes de tulpen uit aan de bezoekers. Tom Groot, tulpenteler in regio Alkmaar en bekend van 'Boer zoekt vrouw' en 'Eigen huis & tuin', verzorgt de opening.

Wie graag wil genieten van tulpen in het veld, kan zijn of haar hart ophalen in de Schermer. De Leeghwaterroute is uitermate geschikt voor fietsers om de tulpenvelden te bekijken. Ook in polders tussen Alkmaar, Bergen, Egmond en Heiloo zijn veel tulpenvelden te vinden.

Miranda Tonkes, manager VVV Alkmaar, wil wel één ding meegeven: "Ga lekker naar buiten en zoek eind deze maand de bollenvelden op. Ze zijn prachtig. Maar een belangrijke kanttekening: loop niet zomaar een tulpenveld in. Als je in de paden loopt, kun je tulpen beschadigen en bacteriën en schimmels verspreiden. Ook tulpen plukken is natuurlijk niet de bedoeling. Foto’s maken is leuk, maar blijf netjes op het fiets-/wandelpad langs het veld.” (foto: Rick Akkerman)
Pin It
Bekeken: 2322x
https://ee.itk.ac.id/data/