Erna Winters, directeur van Bibliotheek Kennemerwaard en ABC Huis, heeft op dinsdag 5 april vijf laptops overhandigd aan Ron Koppies, directeur van Kop-Zorg. Met de laptops wil de Alkmaarse zorgaanbieder jongeren met autisme stimuleren om zelfstandig cursussen te volgen.

Kop-Zorg biedt verschillende vormen van begeleiding, waaronder beschermd wonen, individuele begeleiding, groepsactiviteiten en dagbesteding. De zorgaanbieder is aangesloten bij het project ‘Yes We Do’, dat gesubsidieerd is door RPAnhn (Regionaal Platform Arbeidsmarkt Noord-Holland Noord). Met dit project willen de bibliotheek, RPAnhn en Kop-Zorg de basisvaardigheden van jongeren met een vorm van autisme verbeteren. Bij Kop-Zorg in Alkmaar werkten jongeren zelfstandig aan cursussen van oefenen.nl. Dit beviel zo goed dat Kop-Zorg nu zelf jongeren stimuleert om meer met deze website te doen. Om dit te faciliteren geeft Bibliotheek Kennemerwaard, namens RPAnhn, de laptops.

Onder het motto Yes We Do worden diverse initiatieven gehouden die gericht zijn op ontwikkelen, duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit. Zo hebben in Heerhugowaard jongeren zelf een voetbaltoernooi georganiseerd en deelde de jeugd in Castricum hun verhalen door middel van een podcast.
Pin It
Bekeken: 2832x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/