Na iets meer dan vier jaar houdt de Stichting Alkmaarders helpen Alkmaarders op te bestaan. Het bestuur heeft moeten concluderen dat de stichting niet meer verder kan. Woensdag zijn op de Gewelfde Stenenbrug, bij het beeld van Truus Wijsmuller, de laatste symbolische cheques uitgedeeld. Er gaat 5.000 euro naar Stichting Truus Wijsmuller-Meijer en 2.500 euro naar Stichting Marian Kaij.

De stichting ging op 4 maart 2018 officieel van start om ernstig zieke Alkmaarders te helpen, die niet of onvoldoende geholpen kunnen worden in de reguliere Nederlandse zorg. Via onder andere crowdfund-acties werd samen met vrienden en familie geld ingezameld, bijvoorbeeld voor behandelingen in het buitenland die niet gedekt worden door de zorgverzekering. Maar de stichting ziet nu geen weg voorwaarts meer. "Niet omdat de werkzaamheden niet zinvol waren, maar vooral omdat het bestuur heeft gemerkt dat het – mede door de coronapandemie en een tekort aan capaciteit – niet meer mogelijk was om de doelstelling te halen."

Na overleg met een aantal betrokkenen heeft het bestuur gekozen om het resterende saldo te doneren aan Stichting Marian Kaij en Stichting Truus Wijsmuller-Meijer. Beide organisaties houden zich bezig met zorg en welzijn en hebben een project op het oog, waarvoor zij de bedragen heel goed kunnen gebruiken.

Stichting Marian Kaij wil een informatieve animatie maken over buddy-projecten voor patiënten of ouderen in een eenzame of hulpbehoevende situatie. De buddy helpt hen met het vinden van hun weg in de gezondheidszorg en eventueel met huishoudelijke taken. De animatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden door huisartsen en andere zorgverleners om patiënten en ouderen te informeren.

Het motto van Truus Wijsmuller (1896 - 1978) was: “Als je kunt helpen, moet je helpen”. De naar haar vernoemde stichting wil in haar voetsporen wijzen op mogelijkheden om hulp te bieden waar het nodig of nuttig is. De 2.500 euro gaat grotendeels naar de tweejaarlijkse prijs voor een project dat het meest aansluit bij het werk van Tante Truus. De eerste prijsuitreiking is op 21 april, de verjaardag van Tante Truus.
Pin It
Bekeken: 2129x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/