De inwoners van Oekraïne hebben dringend hulp nodig, vinden ook de leerlingen van het CSG Jan Arentsz in Alkmaar. De school organiseert daarom vrijdagochtend 15 april een sponsorloop om een steentje bij te dragen. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis, dat Giro 5125 heeft opgezet om humanitaire hulp te bieden aan Oekraïners, of ze nou nog in hun land verblijven of de grens over zijn gevlucht.

Leerlingen van de HAG en VMBO klassen 1 tot en met 3 rennen in een kwartier tijd zoveel mogelijk rondjes van ongeveer 400m om de school. Er wordt in groepjes gestart tussen 08:15 en 12:30 uur en iedereen draagt het blauw en/of geel van de Oekraïense vlag. De deelnemers proberen zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor een beloning per rondje of een totaalbedrag, maar gulle gevers kunnen natuurlijk ook zelf het initiatief nemen (072-5187676 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Het evenement wordt feestelijk aangekleed met muziek en Youtuber Lars Peterzon gaat de leerlingen aanmoedigen. Na afloop is er wat lekkers en te drinken voor alle leerlingen.

Meer informatie over het initiatief van het Rode Kruis op rodekruis.nl.
Pin It