Van 12 tot en met 19 april is het de 'Week van de Groene Tuin'. Gedurende deze week organiseert Hortus Alkmaar, in het kader van Steenbreek Alkmaar,  in drie wijkcentra gratis tuinavonden om inspiratie en ideeën op te doen bij tuinprofessional Jeanine Jonkers. Er zijn twee thema's: eetbare tuin en diervriendelijke tuin. Ook na de Week zijn er nog drie tuinavonden.

Hortus Alkmaar heeft ook de bekende tv-tuinman Lodewijk Hoekstra gestrikt voor de Week van de Groene Tuin. Elke dag geeft hij op hortusalkmaar.nl/steenbreek een praktische tuintip.

Steenbreek Alkmaar is een initiatief om inwoners zo ver te krijgen dat ze tegels vervangen voor planten en bloemen. Dat is niet alleen veel mooier, het is ook beter voor insecten en vogels, zorgt voor schaduw op hete dagen en een betere afwatering als het plenst. Wie tuintegels vervangt en dit meldt, maakt kans op een tuinbon van 25 euro. Bovendien kun je in de maand mei op zeven plekken een tuintegel ruilen voor een plantje.

De tuinavonden zijn op:
12 april - Wijkcentrum Daalmeer – eetbare tuin
13 april - Wijkcentrum De Rekere – diervriendelijke tuin
14 april - Wijkcentrum Mare Nostrum – eetbare tuin
21 april - Huis van de Wijk Alkenhorst – diervriendelijke tuin
18 mei – Wijkcentrum De Oever – diervriendelijke tuin
19 mei – Buurthuis Overdie Ontmoet – eetbare tuin, kruiden
De avonden starten om 19:30 uur en zijn gratis toegankelijk, maar aanmelden via hortusalkmaar.nl/steenbreek is wel nodig.
Pin It
Bekeken: 2728x
https://ee.itk.ac.id/data/