Het was een drukke dag zondag met drie spannende thuiswedstrijden voor de Alkmaarse rugbyers. Het damesteam De Foeste Moiden won van Rotterdam met 46-45, waarna het tweede heren (combi-) team nipt verloor van de Smugglers uit Velzen met 28-29. Tot slot speelde het eerste team 17-17 gelijk tegen de Rugby Club ’t Gooi 3 uit Naarden.

In de gelijkwaardige slotpartij opende 't Gooi de score door de Alkmaarse defensie met twee hele lange passes te verrassen en in de hoek achterin 0-5 te scoren. Dat leverde wel een te lastige bonustrap op de palen op voor 2 punten extra (conversie). Alkmaar zette vervolgens goede aanvallen op, maar 't Gooi wist die keer op keer te stoppen. Tot Joey Zwaan eind eerste helft toch een break kon maken. Scrum-half Kees van Rems speelde de bal perfect door naar aanvoerder Kristian Boogert die de try en de conversie scoorde voor 7-5. Alkmaar leek met voorsprong de rust in te gaan, maar vanwege een reeks spelonderbrekingen moest lang doorgespeeld worden. 't Gooi profiteerde en zette de ruststand met een try op 7-10.

Ook in de tweede helft hielden Alkmaar en 't Gooi de partij aardig in evenwicht. Na ongeveer 10 minuten was het Boogert die plotseling met een slalom doorbrak en een try scoorde ondanks een tackle. Alkmaar probeerde vanaf 12-10 uit te lopen en dat lukte met een try van Rik Brouwer in de hoek van het veld. Kristian Boogert trapte de bal tegen de palen, waardoor de voorsprong 17-10 bleef. Die misser bleek even later cruciaal. 't Gooi zorgde met een geconverteerde try voor een gelijkspel.

Met nog twee wedstrijden te gaan moeten de Alkmaarse rugbymannen het doen met een zesde en laatste plaats in de promotiepoule van de 3e Klasse Noord. De Foeste Moiden proberen degradatie naar de 3e Klasse te voorkomen en met vijf van de tien wedstrijden gespeeld gaat dat prima. Het damesteam staat in de promotie/degradatiepoule netjes tweede. Combiteam Alkmaar/Hawks/Haarlem 2 staat zevende van de acht teams in de 4e Klasse Noord West, waarin twee teams zich hebben teruggetrokken.
Bekeken: 2424x