Hofjes, in de loop van de tijd zijn er veel in Alkmaar verdwenen, maar nog steeds zijn er een aantal te vinden. Donderdag 21 april staat om 14:00 uur een Dag en Dauw-lezing in Bibliotheek De Mare in het teken van de Alkmaarse hofjes.

Het beheer van de hofjes en de financiering was jarenlang een grote zorg. Tijdens de lezing wordt er aandacht besteed aan de stichters van de hofjes, maar ook aan een aantal andere aspecten. Zo hoor je tijdens de lezing meer over de reden van het ontstaan van hofjes, welke hofjes er zijn geweest en wanneer ze gesticht zijn. Zowel de verdwenen als de nog bestaande hofjes worden in de schijnwerpers gezet.

Kaartjes voor de lezing kosten in de voorverkoop via de website van Dag en Dauw 4,50 euro en 5,00 euro bij reservering via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2163x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/