Rijkswaterstaat is bezig met Meerjarenprogramma Geluidssanering (MJPG) om geluidsoverlast langs N-wegen aan te pakken. Dat gebeurt met woningisolatie en geluidsschermen. Ook overlast van de N9 in Alkmaar wordt aangepakt, maar bewoners bij Kooimeer, aan de Diepenbrockstraat / Verdistraat en aan de velden van Alcmaria Victrix vallen buiten de boot. De gemeente kan zelf drie schermen laten (bij-) plaatsen, maar dat blijkt tussen de 4 en 7,9 miljoen euro te kosten.

Volgens berekeningen van Rijkswaterstaat valt de geluidsoverlast op de drie locaties binnen de normen. Het is dan ook niet wettelijk verplicht om maatregelen te nemen. Wil de gemeente hier toch adequate geluidsschermen hebben (ten westen van Kooimeer staat er al eentje), dan zou het de schermen zelf moeten bekostigen. In maart 2021 droeg de gemeenteraad het college middels een motie op om samen met Rijkswaterstaat te kijken naar de mogelijkheden.

In de motie werd gevraagd om Rijkswaterstaat zo ver te krijgen dat het niet alleen modelberekeningen zou toepassen, maar ook fysieke metingen op locatie. Deze zouden veel beter inzicht geven van de overlast. Mogelijk zou RWS de drie locaties dan toch opnemen in het MJPG. Dat verzoek had het college begin 2021 echter al ingediend en RWS wilde niet meewerken.

Het college heeft gevraagd of het kon aanhaken bij het MJPG, maar RWS gaf aan dat de plannen daarvoor te ver waren gevorderd. Ook is om korting gevraagd, maar daar was niet genoeg ruimte voor in het budget van het plan.

Daarnaast heeft het college bureau Sweco onderzoek laten doen naar plaatsing / verlenging van MJPG-geluidschermen bij de locaties A, B en C waar ook overlast wordt ervaren. Dat onderzoek is nu afgerond en het prijskaartje komt uit op tussen de 4 en 7,9 miljoen euro. Op het moment is hier geen budget voor. Wil de raad evengoed geluidsschermen, zal het krediet beschikbaar moeten stellen.
Pin It
Bekeken: 2696x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/