In Alkmaar worden de NS-stations dit jaar uitgebreid tot 'mobiliteitshubs'. In 2022 en 2023 testen de gemeente, de provincie en betrokken bedrijven verschillende vormen van gedeeld vervoer en doen ze ervaring op met vindbaarheid en herkenbaarheid op de stations en online. Er komt volgend jaar ook een mobiliteitshub op Alkmaar Overstad.

Morgen (dinsdag) gaan onderzoekers van de gemeente en de provincie in gesprek met mensen in de omgeving van de NS-stations om de interesse te peilen voor verschillende vormen van deelvervoer. Verder wordt onderzocht welke diensten reeds beschikbaar en of uitbreiding haalbaar en nuttig is. Denk aan elektrische auto's, fietsen en scooters, maar ook voorzieningen als een pakketpunt, horeca, laadpalen en wachtruimten met daarop zonnepanelen.

In Noord-Holland wordt de komende jaren flink bijgebouwd. Dat geldt ook voor Alkmaar. Om de provincie bereikbaar én leefbaar te houden, wordt geïnvesteerd in bewust reisgedrag met schonere vervoermiddelen, geholpen door slimme systemen. Het experiment wordt uitgevoerd samen met de bedrijven Connexxion, NS, Greenwheels, Mobipunten (aanbod van deelmobiliteit), Cirqulus (zonnepanelen), de Buren (pakketdiensten) en Smartmile (pakketdiensten).

Vragen kunnen worden gericht aan het Servicepunt van de provincie via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Pin It
Bekeken: 2823x