De Onafhankelijke Partij Alkmaar wil dat formatiegesprekken niet langer vertrouwelijk zijn. Fractievoorzitter Victor Kloos dient een motie in om ervoor te zorgen dat gespreksverslagen over coalitievorming openbaar worden gemaakt. De motie wordt donderdag in de raad behandeld.

Kloos benadrukt dat transparantie van groot belang is voor een goed functionerende democratie. Meerdere partijen vonden de transparantie tijdens het formatieproces tekort schieten, en veelal diezelfde partijen wilden vervolgens de verslagen van hun vertrouwelijke gesprekken niet openbaar maken.

Middels de motie wil OPA per direct een einde aan de geheimhouding maken, zodat in de toekomst alles transparant is. "Alkmaarders moeten inzicht kunnen krijgen hoe de nieuwe coalitie tot stand komt en om welke redenen partijen niet deelnemen aan de nieuwe coalitie."
Pin It
Bekeken: 3070x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/