GroenLinks heeft Pieter Kos bereid gevonden om nieuwe verkenningen op te starten voor een Alkmaarse coalitie. Kos is sinds 2014 wethouder in Den Helder namens GroenLinks en was daarvoor acht jaar raadslid in Leiden, deels als fractievoorzitter. Kos kent de regio bestuurlijk goed, onder andere door zijn voorzitterschap van de GGD. De verkenner gaat na dit weekend aan de slag.

Het formatieproces onder leiding van D66 en verkenner Ria Oosterop (D66) liep stuk. Een 21-17 meerderheid van de Alkmaarse raad stemde vorige week in met moties om de verkenning te staken en om GroenLinks een nieuwe poging te laten wagen. GroenLinks laat weten zich te realiseren dat Pieter Kos er een flinke kluif aan zal hebben om de spanningen tussen diverse partijen weg te nemen en het vertrouwen terug te laten keren.

GroenLinks heeft daarom besloten om tijdens de verkenningsfase volledig aan Pieter Kos te laten. De fractie zal dus niet aanwezig zijn bij de verkennende gesprekken met de andere partijen. "Partijen moeten in openheid en rust moeten kunnen spreken, en daar hoort wat GroenLinks betreft een vertrouwelijke setting bij."

Net als D66 wil GroenLinks dat de verkenning zich richt op inhoudelijke raakvlakken. De Alkmaarse groenen zelf hechten veel waarde aan (betaalbare) woningbouw in combinatie met vernieuwing van de infrastructuur en duurzame mobiliteit. Focuspunten in het sociale domein zijn armoedebestrijding, jeugdzorg, opvang voor vluchtelingen en gelijke kansen voor iedereen.

"Daarnaast zien we ook graag dat er verkend wordt op onderling vertrouwen en verbondenheid. Daarbij zien we ook graag in kaart gebracht welke voorwaarden hierbij volgens de fracties nodig zijn", aldus GroenLinks. "Tenslotte achten wij het belangrijk om de fracties te vragen mee te denken hoe –nadat een beoogde coalitie is aangegeven- vervolgstappen kunnen worden gezet. Hoe stellen fracties zich voor om qua proces tot een coalitieakkoord te komen? Wat zouden zij graag zien qua aanpak? Hoe en op welke wijze gaan we participatie vorm geven en draagvlak creëren bij de samenleving, andere partijen en maatschappelijke organisaties. GroenLinks vindt het belangrijk dat de stappen in zorgvuldigheid worden gezet."

Uiteindelijk maakt verkenner Pieter Kos een openbaar verslag.
Pin It
Bekeken: 2535x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/